Работа със снимки - Общо меню

Работа със снимки - Общо меню

Това е менюто по подразбиране, което се показва при достъп до Photo Job. То предоставя цялата информация, свързана с фотозадачата, за бърз преглед, както и инструменти за персонализиране.

Общо меню на Photo Job

Инструментите за персонализиране се показват като:
Настройки, този раздел съдържа:
- Настройки за работа със снимки: Включва всички настройки за споделяне, продажба и външен вид.
- Настройки за онлайн регистрация: Управление на инструментите за онлайн регистрация. За повече информация вижте статията Онлайн регистрация.
Функции, този раздел съдържа:
- Архив: Архивирайте задачата за снимки, когато всичко е завършено. За повече информация вижте раздел Архивиране.

Настройки за работа със снимки

Щракването на този бутон показва меню с два раздела. В раздела по подразбиране, Настройки за работа със снимки, се показва информацията, въведена при създаването на задачата. При необходимост могат да се добавят промени и допълнителна информация. За повече информация вижте статията Photo Job - Workflow guide (Фотозадача - Ръководство за работния процес).

Общо меню на Photo Job

Щракването върху Покажи повече, ще разкрие допълнителни инструменти за персонализиране:
Първият потребител задава паролата: Позволява на първия потребител да зададе паролата на галерията при влизане.
Филтриране на продукти по съотношение на изображението: Позволява на клиентите да поръчват само продукти, които съответстват на съотношението на страните на изображението.
Разрешаване на редактиране/подрязване на изображения: Позволява на клиентите да изрязват и променят размера на поръчаното изображение въз основа на формата на избрания фотопродукт.
Заменете изображенията, преди да поръчате: Позволява ви да качвате окончателни файлове, след като поръчката е направена и преди да бъде изпратена в производството. За повече информация вижте статията "Блокиране на поръчки и заместване на изображения ".
След като направите това, не забравяйте да щракнете върху Продължи

Още настройки на фотозадачите

Стил и външен вид

Кликнете върху раздела в горната част на менюто Настройки за работа със снимки, за да получите достъп до него. Имайте предвид, че промените, направени тук, ще засегнат всички галерии и групи в рамките на Photo Job. Опциите, които могат да се настройват, включват:
Настройки на стила и външния вид

Режим на показване: Изберете режим на показване за всички галерии.
Режим на показване за мобилни устройства: Изберете режим на показване за мобилни устройства.
Външен вид: Изберете външен вид на Dark или Светлина за вашите галерии.
Воден знак: Активирайте воден знак, който да се показва върху снимките в галериите ви. За повече информация вижте статията Воден знак.
Коментари: Позволете коментари в галериите за директна обратна връзка с клиентите. Вижте статията Коментари за повече информация.
Галерия за обратна връзка: Позволете на потребителите да оценяват снимките с помощта на цветова скала и да предоставят обратна връзка. За повече информация вижте статията Отзиви за галерията.
Не забравяйте да щракнете върху Продължи, след като промените са направени.

Група и галерия Общо меню

Обърнете внимание, че Общото меню на Група и галерия е малко по-различно от Общото меню на фотозадачите. То съдържа по-малко опции, тъй като повечето от тях са наследени от родителското Photo Job (Фотозадача). Тези менюта предоставят информация за отделните групи или галерии за бърз преглед.

Общо меню Група

Щракването върху бутона Групови настройки на отделна група ще покаже меню с активирана опция Наследяване на настройките за работа със снимки. Деактивирането на тази опция позволява персонализиране на специфични настройки за тази галерия или група. Обърнете внимание, че след деактивирането на тази опция всички промени, направени в Снимковата работа, няма да бъдат наследени.

Настройките на Photo Job не се наследяват

Не забравяйте да щракнете върху Продължи, след като направите някакви промени.