Работа със снимки - Ръководство за работния процес

Работа със снимки - Ръководство за работния процес

След като бъде създадено и конфигурирано фотозаданието, трябва да следвате следните стъпки, за да осигурите оптимален работен процес:

1. Онлайн регистрация

Можете да активирате функцията за онлайн регистрация, за да позволите на участниците лесно да се регистрират онлайн преди фотосесията. По този начин автоматично ще бъдат събрани всички техни данни за контакт. За повече информация вижте статията Онлайн регистрация.

2. Отпечатване на QR кодовете

За да се възползвате от автоматичното сортиране и да създадете всички галерии наведнъж с едно кликване, изтеглете и отпечатайте QR кодовете. Получете достъп до тях в рамките на Photo Job (Работа със снимки), като щракнете върху бутона QR кодове в дясната колона. За повече информация вижте статията QR кодове.

3. Снимки

Ако участниците все още не са регистрирани, предоставете им QR карта, отпечатана или цифрова, за да могат да получат достъп до галерията си по-късно, като сканират QR кода или следват предоставената връзка. Не забравяйте, че преди фотосесията е необходимо съгласието на участника или на законните лица за контакт. Следователно нерегистрираните участници ще трябва да ги подпишат. Празните QR карти включват формуляр за съгласие, който всеки участник трябва да подпише.
В началото на фотосесията не забравяйте да снимате първо всеки QR код, а след това снимките на съответното лице, за да се осигури автоматично сортиране при качване.

4. Качване на

След като снимките са направени, следващата стъпка е да ги качите във всяка група в рамките на задачата за снимки. Обърнете внимание, че когато се създава група в Photo Job, автоматично се създава празна галерия. Съществуват два начина за достъп до тази галерия:
1.От менюто Галерии: Тук са изброени всички ваши галерии. Всяка групова галерия е обозначена с името на Photo Job (Фотозадача), последвано от името на групата.
2.от менюто Фотозанимания: В менюто Фотозанимания можете да видите галериите, в които се съхраняват снимки: Щракнете върху името на групата или върху иконата на гаечен ключ, за да отворите съответната празна галерия.
Празна галерия

За да качите снимки, можете да щракнете върху бутона + Добавяне и Добавяне на изображения, да щракнете върху бутона Добавяне на изображения в средата на галерията или да плъзнете и пуснете снимките директно там. Обърнете внимание, че за да използвате автоматичното сортиране, трябва първо да качите QR кода, а след това снимките, свързани с този конкретен QR код. QR кодовете се откриват автоматично за целите на сортирането и не са видими за крайните потребители в публикуваната галерия.
Обърнете внимание, че ако QR кодът вече е генериран за общите галерии, ще се появи табът със съответната празна обща галерия. Общите галерии, които вече имат QR код, също могат да бъдат автоматично сортирани, като първо се качи изображението на QR кода, последвано от снимките, които трябва да бъдат включени в тази обща галерия.

Несортирана галерия със снимки

5. Сортиране

След като изображенията бъдат качени, ще забележите бутон Започнете да сортирате автоматично в горния ляв ъгъл. Щракването върху него автоматично ще сортира снимките в галерии за всеки генериран QR код, като във всяка галерия ще бъдат включени всички снимки, направени след QR снимката.

Галерия със сортирани снимки

Ръчно задаване на QR код

Ако QR кодът не бъде открит автоматично, можете да го присвоите ръчно. Изберете изображението, което искате да откриете като QR код, и щракнете върху бутона Присвояване на QR код към изображение в дясната колона. Това ще изведе меню, в което можете да въведете QR кода, който да бъде асоцииран. След като го въведете, щракнете върху бутона OK. Сега QR кодът ще бъде асоцииран с избраното изображение.

Несортирани изображения

Ако дадено изображение не е било сортирано автоматично, можете ръчно да го добавите към създадената галерия. Изберете изображението, за да се покажат функциите в дясната колона. Щракнете върху бутона Преместване към и изберете целевата галерия, в която искате да поставите изображението.

Функции на изображението

6. Преглед на задачите за снимки

След като качите снимки и създадете галерии, препоръчваме да прегледате външния вид и съдържанието на галерията, за да се уверите, че всичко е както желаете.
Можете да получите достъп до споделената връзка на всяка галерия, като щракнете върху бутона Отворете в горния десен ъгъл на всяка галерия, посочена в груповата галерия, или в рамките на отделна галерия в дясната колона.

Стил и външен вид

Стил и външен вид на всички галерии в рамките на фотозадачата се конфигурира в Настройки за работа със снимки. Това може да се намери в менюто General (Общи) на фотозадачата. За повече информация вижте статията Общото меню.

Меню на фотозадачата

Промяна на снимките в галерията

След като е създадена галерия, имате възможност да качвате повече снимки, да изтривате съществуващите или да променяте реда им.
Получете достъп до галерията, като щракнете върху бутона Редактиране на вдясно. В рамките на галерията можете да добавяте повече снимки, като изберете бутона за добавяне в горния ляв ъгъл.
Когато изберете снимка в галерията, в дясната колона ще се появят различни опции, включително Изтриване на, Преместване към или Копие. За повече информация вижте раздела "Настройки на изображенията ".

Преместване на галерия

Възможно е да преместите галерия от една група в друга в рамките на една и съща задача със снимки. За да направите това, осъществете достъп до галерията, която искате да преместите. В дясната колона ще намерите бутон Преместване на галерията. Щракнете върху него, за да се покаже меню с всички групи, които вече са създадени в същата Photo Job. Изберете целевата група, която искате да преместите, и щракнете върху бутона Преместване на галерията.

Изтриване на група или галерия

Можете да изтриете галерия или група, като щракнете върху Настройки за работа със снимки на конкретната галерия или група, която искате да изтриете, и щракнете върху бутона за кошче в горния десен ъгъл. Моля, имайте предвид, че това ще премахне окончателно всички качени данни и веднъж изтрити, те не могат да бъдат възстановени.

7. Публикуване и продажба

Когато настройвате фотозадачата, имате възможност да посочите дата на публикуване и да изберете ценова листа за всички групи и галерии, свързани с нея. Галериите в рамките на Photo Job се публикуват автоматично въз основа на конфигурираната дата и ценова листа. За повече информация вижте статията Photo Jobs - Настройка и преглед.
Ако тези настройки трябва да бъдат коригирани или не са били първоначално конфигурирани, можете да ги промените в раздела Настройки за работа със снимки в рамките на Обща информация. За повече информация вижте статията General menu (Общо меню ).
Галериите автоматично ще спрат да се публикуват на определената крайна дата. Въпреки това, ако желаете ръчно да ги разпечатате, щракнете върху бутона Спрете публикуването на в дясната колона на публикуваната галерия.
Имайте предвид, че това ще засегне всички галерии в рамките на Photo Job (Работа със снимки).

Настройки на отделните галерии

Ако искате индивидуални настройки за дадена галерия или група, можете да деактивирате наследените настройки.
Достъпете до желаната група или галерия и щракнете върху бутона Групови настройки. Премаркирайте бутона Наследяване на настройките за работа със снимки, за да се покажат всички опции. Изберете желаната за конкретната галерия/група и запазете промените. Обърнете внимание, че Стил и външен вид винаги се наследява от родителската задача за снимки.

Наследяване на настройките на Photo Job е деактивирано

8. Архивирайте

След като фотозадачата е завършена и галериите вече не се публикуват, можете да ги архивирате, като щракнете върху Архив. Това означава, че всички галерии в рамките на фотозадачата вече няма да са достъпни за клиентите. Въпреки това всички създадени групи и галерии все още ще се съхраняват във вашия акаунт. Можете да ги деархивирате, като изберете Photo Job и щракнете върху бутона Повторно активиране на в дясната колона.