Настройка и преглед

Photo Jobs - Настройка и преглед

Photo Jobs оптимизира обединяването на няколко фотосесии, като например заснемане на различни класове в училище, като същевременно предлага гъвкавост за коригиране на настройките и проследяване на статистиката за тези задачи. Тя опростява целия процес, като предлага инструменти за персонализиране, за да се адаптира всеки работен процес към конкретните нужди, като всички те са удобно достъпни на едно място, осигурявайки лесно проследяване на всяка сесия, независимо от темата.

За фотографите той автоматизира много трудоемки задачи, като например регистриране, качване и организиране на снимки, както и изпращане на имейли и известия. Тази автоматизация освобождава времето им, за да могат да се съсредоточат върху улавянето на перфектния момент.

За клиентите тя предлага незабавен достъп до снимки с бързо сканиране на QR код или връзка, като осигурява допълнителен контрол и сигурност. Клиентите получават ексклузивен достъп до собствените си галерии и могат допълнително да защитят изображенията си със защита с парола.

Достъпът до Photo Jobs е възможен от панела за продажби. За да добавите Photo Job, просто щракнете върху бутона Add (Добавяне). Ще се появи меню, в което да въведете необходимата информация, както следва:

Меню

Заглавие: Въведете името на фотозадачата си. То е предназначено само за вътрешна употреба и няма да бъде показано на вашите клиенти.
Вид на фотографията: Изберете вида на фотосесията.
Дата на фотосесията: Въведете датата на фотосесията.
Започнете да публикувате: Посочете кога искате да започнете да продавате снимките си.
Край на издаването: Посочете кога искате да спрете продажбата на снимките.
Ценова листа: Изберете ценовата листа, която да се прилага към галериите в рамките на тази работа със снимки.
По избор: Ценова листа за групови снимки: Ако е необходимо, изберете различен ценоразпис, който да се прилага за груповите снимки, когато е приложимо.
Промоция: По желание задайте промоция за фотозадачата. За повече информация вижте статията Промоции.
Работен поток за електронна поща: Изберете работен поток за електронна поща, който предварително сте настроили в панела за продажби. За повече информация вижте статията Работен поток по имейл.

След като сте попълнили всички необходими данни, щракнете върху Продължи, за да продължите.

Нови опции за работа със снимки

Ще се появи меню, предлагащо различни опции за продължаване на работата със снимката:
Използване на онлайн регистрация: Участниците могат да се регистрират автоматично чрез онлайн формуляр преди фотосесията. Това включва подписване на споразумението за защита на данните и поверителност. За всеки регистриран участник автоматично се създават QR карти. За повече информация прочетете статията за онлайн регистрация.
Празни карти с QR код: За всеки участник ще бъдат генерирани QR карти, съдържащи споразумение за защита на личните данни, което участниците ще трябва да подпишат преди фотосесията. Ще трябва да отпечатате тези QR карти, да ги снимате заедно с участниците и да ги качите, за да се сортират автоматично изображенията и да се създадат индивидуални галерии за всеки участник. За повече информация прочетете статията Празни карти с QR код.
Импортиране чрез CSV: Ако вече имате списък с участници, можете да импортирате CSV файл, за да създадете автоматично галерии за всеки участник. Имайте предвид, че спазването на GDPR трябва да се обработва ръчно за всеки участник. За повече информация прочетете статията Импортиране чрез CSV.
Използване на ръчно сортиране: Целият процес се извършва ръчно без QR карти. Съответствието с GDPR за всеки участник също ще трябва да се управлява ръчно. За повече информация прочетете статията Ръчно сортиране.

След като сте избрали предпочитания от вас вариант и сте изпълнили необходимите стъпки, създадената фотозадача ще се появи в менюто заедно с другите ви фотозадачи. Това ви дава възможност за бърз преглед на всички ваши фотозадачи в табличен формат със съответната информация.

Меню на фотозадачите

Можете да използвате полето за търсене в горния десен ъгъл, за да намерите фотозадача по име. Щракването върху някоя фотозадача в раздела или щракването върху иконата на гаечен ключ ще я отвори, което ще ви позволи да управлявате и проверявате всички нейни подробности.

Вътре в Photo Job

В дясната колона ще откриете няколко бутона за управление на различни аспекти в рамките на всяка фотозадача, както следва:

Обща информация: Този раздел ви позволява да получите достъп и да управлявате всички настройки и групи, създадени в Photo Job. За повече информация прочетете статията Общото меню.
Клиенти: Позволява ви да управлявате и преглеждате контактите, свързани с фотозадачата. За повече информация прочетете статията в менюто Customer (Клиенти).
Участници: Този раздел съдържа цялата информация за хората, които ще бъдат фотографирани. За повече информация прочетете статията Участници.
Поръчки: Тук ще намерите всички поръчки, направени в рамките на задачата за снимки. За повече информация прочетете статията Поръчки.
QR кодове: Това меню осигурява достъп до изтеглянето на QR картите за различните галерии, свързани със задачата за снимки. За повече информация прочетете статията QR кодове.

Галерии и задания за снимки

След като фотозадачата е конфигурирана и са създадени групи, в менюто Галерия автоматично се създава съответната галерия. Тази галерия винаги ще бъде свързана със съответната група и фотозадача. Можете да получите достъп до галерията или от менюто Галерия, или директно от фотозадачата, като изберете съответната група. за повече информация вижте статията Работен процес - ръководство стъпка по стъпка.