Настройки за споделяне

Настройки за споделяне

В това меню ще намерите инструментите за споделяне на изображенията и галериите с вашите контакти и клиенти. Необходимо е също така да активирате тази опция, ако искате да продавате изображенията си. Когато щракнете за първи път върху Настройки за споделяне, на екрана ще се появи искане да активирате споделянето.

Активиране на споделянето

След като активирате споделянето, ще се появят различни опции, които ви позволяват да персонализирате начина на споделяне на галерията си. Създадената връзка Споделяне, която води до вашата галерия, ще бъде видима тук. Можете да копирате и поставите тази връзка ръчно или просто да щракнете върху Отвори, за да отворите Споделената връзка към вашата галерия. По този начин можете да видите как потребителите ще виждат галерията.

Меню

Има допълнителни опции за конфигуриране на начина на споделяне на вашата галерия. Ще видите, че заглавието, написано в настройките на галерията, е копирано като заглавие по подразбиране за споделената връзка на вашата галерия. Ако желаете, можете да презапишете заглавието, което да се появи в споделената връзка като заглавие на галерията ви. Освен това можете да презапишете и описанието на галерията си, ако желаете.

Презаписване на описанието на галерията

Ако преди това сте активирали езиците в Продажби, можете да добавите преведеното заглавие и описание за споделената връзка на галерията си тук, като щракнете върху Превод. Разрешените езици ще бъдат показани, за да ги попълните.

Преводи

Накрая можете да активирате опцията за публикуване на галерията на страницата на вашия профил. По този начин, освен че ще имат достъп до галерията чрез споделената връзка, потребителите ще могат да я посетят чрез страницата на профила ви, заедно с други галерии, които сте публикували там.

Публикуване в страницата на профила

Защитете с парола

Ако желаете, можете да защитите галерията си с парола. По този начин само потребителите, които знаят паролата, ще имат достъп до нея. Ще трябва ръчно да съобщите на потребителите паролата, за да получат достъп до галерията.

Защитете с парола

Можете също така да активирате опцията Изискване на регистрация. Това ще изисква от потребителя, който получава достъп до споделената връзка, да се регистрира.

Изискване на регистрация

Веднага след като потребителят се регистрира за галерията, той ще бъде включен в информационното меню на галерията.

Потребител в списъка на галерията

А ако потребителят е нов, той ще бъде добавен към вашите контакти.

Потребител в контактите

Ще видите, че ако опцията Изискване на регистрация е активна, ще се появи опцията Първият потребител задава парола. Можете да активирате тази опция, което означава, че първият потребител, който влезе в тази галерия, задава паролата за галерията.

Изпращане на споделена връзка към контактите

Под опцията Споделена връзка ще намерите различните опции за изпращане и споделяне на галерията с потребителите. Можете да Копирате споделената връзка, за да я изпратите на избрани от вас потребители чрез предпочитания от вас метод или платформа. Щракнете върху Изпращане по имейл, за да изпратите връзката по имейл. Това автоматично ще отвори софтуера по подразбиране, който сте избрали на устройството си за изпращане на имейли. Или можете да изпратите споделената връзка на контактите си чрез имейл директно от Photo Portal, като щракнете върху Share with contacts (Споделяне с контакти).

Опции за споделяне на връзката

Когато изберете тази опция, ще видите контактите и групата контакти, които сте добавили преди това. Можете да изберете тези, на които искате да изпратите споделената връзка. Ако желаете, можете да добавите още контакти тук, като щракнете върху Добавяне.

Изберете контакти

След като изберете контактите, които ще получат имейл със споделената връзка към вашата галерия, трябва да щракнете върху Продължи. Ще се появи нов прозорец, в който можете да напишете текста, който ще придружава споделената връзка. Ако вече сте създали шаблони за електронна поща в Продажби, можете да изберете един от наличните в падащото меню. Ще забележите също така, че контактите, които сте избрали преди това, вече са включени. Когато приключите, щракнете върху Изпрати съобщение и тези контакти ще получат съобщението, написано до споделената връзка на вашата галерия.

Изпращане на съобщение

След като сте конфигурирали настройките за споделяне на галерията, щракнете върху Запази. Ще видите, че статусът на вашата галерия се е променил.

Статус на галерията

Споделяне на едно изображение

Освен споделянето на връзка към галерия, можете да споделите и връзка към единично изображение в рамките на галерията. За да направите това, отидете в менюто Галерии и отворете галерията, съдържаща изображението, което искате да споделите. Изберете изображението, за да се покаже дясното меню с инструменти и информация за избраната снимка. Под заглавието " Функции" се намира бутонът " Копиране на връзка към изображение ". Щракването на този бутон ще копира връзката към конкретното изображение, която след това можете да поставите навсякъде, където искате да я споделите.
Моля, уверете се, че галерията, съдържаща изображението, е била споделена преди това, за да може връзката към изображението да бъде споделена успешно.

Бутон

Ако в галерията е активирана опцията " Разрешаване на поръчката ", споделената връзка към изображението ще позволи на потребителите да поръчат конкретното изображение съгласно съответния ценоразпис.