Настройки за продажби

Настройки за продажби

Това меню ви позволява да продавате изображенията си като продукти или цифрови файлове. Важно е да активирате тази опция, ако желаете да продавате изображенията си. Достъпът до настройките за продажби се осъществява чрез щракване върху бутона с три точки на галерия в менюто Галерии.

Опции от панела на галерията

И вътре в галерията, в дясната колона

Опции в галерията

Когато щракнете върху Настройки за продажби, първият екран ще ви помоли да активирате опцията Разрешаване на поръчката, за да разрешите поръчването на изображения.

Активиране на опцията за разрешаване на поръчката

След като бъде активирана, ще се покажат няколко опции, с които можете да персонализирате продажбата на вашите изображения.

Настройки за продажба

Ценова листа

Първото нещо, което ще намерите, е ценовият списък. Ценовата листа, избрана по подразбиране при настройката на ценовите листи, е предварително избрана. Можете да изберете друг, като използвате менюто на ценовата листа. А ако е необходимо, можете да направите окончателни корекции на ценовата листа, като щракнете върху Редактиране.

Избор на ценова листа

Промоции

Промоциите предлагат персонализирани отстъпки за отделни галерии, включително няколко нива на отстъпка и няколко персонализирани опции. За повече информация, моля, прочетете статията за промоциите.

Филтриране на продукти по съотношение на изображението

Това ще ви позволи да поръчате само тези продукти от избраната ценова листа, които отговарят на съотношението на страните на изображението.

Примерни опции на филтъра за съотношение

Разрешаване на редактирането/отрязването на изображението

Можете да предоставите на клиента възможност за изрязване и преправяне на изображението, като активирате тази опция. Бутонът за редактиране на изображението ще бъде наличен на връзката към споделената галерия, когато е избран продукт със снимка.

Бутон за редактиране на изображението в галерията

Като щракне върху него, клиентът ще може да направи последни корекции на изображението въз основа на формата на избрания фотопродукт.

Изрязване на изображението

Замяна на изображението преди поръчката

Като активирате тази опция, ще можете да качите окончателния файл, след като поръчката е направена и преди да бъде предадена на производството. Моля, вижте свързаното съдържание за повече информация.

Галерия за продажба

След като приключите, трябва да щракнете върху Запазване. Ще видите, че статусът на галерията се е променил.

Статус на галерията

Когато отворите галерията си, ще видите, че опцията Buy now (Купи сега) вече е налична в галерията.

Бутон Купи сега

Изображенията могат да бъдат закупени в съответствие с конфигурацията, зададена в избраната ценова листа.

Продукти за закупуване

В допълнение към галериите всички фотопродукти, като фотокниги, календари и картички, също могат да бъдат пуснати за продажба.