Настройки за продажби

Настройки за продажби

Това меню ви позволява да продавате изображенията си като продукти или цифрови файлове. Важно е да активирате тази опция, ако желаете да продавате изображенията си. Достъпът до настройките за продажби се осъществява, като кликнете върху бутона с три точки на галерия в менюто/ /Galleries (Галерии).

Опции от панела на галерията

И вътре в галерията, в дясната колона

Опции в галерията

Когато щракнете върху Настройки за продажби, първият екран ще ви помоли да активирате опцията Разрешаване на поръчката, за да разрешите поръчването на изображения.

Активиране на опцията за разрешаване на поръчката

След като бъде активирана, ще се покажат няколко опции, с които можете да персонализирате продажбата на вашите изображения.

Настройки за продажба

Ценова листа

Първото нещо, което ще намерите, е ценовият списък. Ценовата листа, избрана по подразбиране при настройката на ценовите листи, е предварително избрана. Можете да изберете друг, като използвате менюто на ценовата листа. А ако е необходимо, можете да направите окончателни корекции на ценовата листа, като щракнете върху Редактиране.

Избор на ценова листа

Промоции

За разлика от ваучерите, които важат за всички галерии, промоциите ви позволяват да зададете конкретни отстъпки за отделни галерии и дори да разрешите различни нива на отстъпки в рамките на една и съща галерия. Тази гъвкавост ви дава възможност да персонализирате отстъпките си и ефективно да увеличите продажбите си.
За да добавите промоция към дадена галерия, отворете нейните Настройки за продажби Уверете се, че опцията Разрешаване на поръчки е активирана. След като влезете в Настройките за продажби, активирайте Промоцията, за да видите нейните опции за персонализиране. Можете да ограничите промоцията до еднократно използване от един клиент, като поставите отметка в съответното квадратче.

Настройки за продажби с активна промоция, която трябва да се попълни

Промоциите изискват определена крайна дата, която можете да зададете в полето Крайна дата. Можете да изберете дали да зададете промоцията като абсолютна или процентна отстъпка, като изберете съответната опция в полето Тип. Изборът на опцията " Абсолютна" означава, че определяте сумата на отстъпката в абсолютни стойности, докато опцията " Процент" означава, че определяте отстъпката като процент от стойността на поръчката на клиента.
Можете да създадете до три различни нива на отстъпка в рамките на една промоция. За всяко ниво можете да зададете Сума и Минимална стойност на поръчката, необходими за активирането му. По този начин клиентите се стимулират да достигнат максималната налична отстъпка, което ги насърчава да купуват повече продукти. Подобно на ваучерите, за всяко ниво на отстъпка имате възможност да покриете разходите за доставка на покупките на клиентите си, като поставите отметка в квадратчето за доставка. Имайте предвид, че това не засяга акаунтите в Saal Prio, тъй като те вече се ползват от безплатна доставка. С акаунт Saal Prio нито вие, нито клиентите ви ще понасят разходи за доставка

Настройки за продажби с активна промоция

След като сте настроили промоцията за галерията, щракнете върху Запази. Когато отворите споделената връзка на галерията, ще видите всички подробности за промоцията с един поглед. В горния десен ъгъл ще бъдат показани датата на изтичане на промоцията и сумата, необходима за получаване на отстъпката. След като клиентът достигне определено ниво на отстъпка, сумата, необходима за достигане на следващото ниво на отстъпка, се коригира автоматично.

Споделена галерия с текуща промоция

Отстъпката автоматично ще бъде приложена към кошницата за пазаруване на клиента. Моля, обърнете внимание, че промоциите и ваучерите не могат да се използват едновременно.

Филтриране на продукти по съотношение на изображението

Това ще ви позволи да поръчате само тези продукти от избраната ценова листа, които отговарят на съотношението на страните на изображението.

Примерни опции на филтъра за съотношение

Разрешаване на редактирането/изрязването на изображението

Можете да предоставите на клиента възможност за изрязване и преоформяне на изображението, като активирате тази опция. Бутонът за редактиране на изображението ще бъде наличен на връзката към споделената галерия, когато е избран продукт със снимка.

Бутон за редактиране на изображението в галерията

Като щракне върху него, клиентът ще може да направи последни корекции на изображението въз основа на формата на избрания фотопродукт.

Изрязване на изображението

Замяна на изображението преди поръчката

Като активирате тази опция, ще можете да качите окончателния файл, след като поръчката е направена и преди да бъде предадена на производството. Моля, вижте свързаното съдържание за повече информация.

Галерия за продажба

След като приключите, трябва да щракнете върху Запазване. Ще видите, че статусът на галерията се е променил.

Статус на галерията

Когато отворите галерията си, ще видите, че опцията Buy now (Купи сега) вече е налична в галерията.

Бутон Купи сега

Изображенията могат да бъдат закупени в съответствие с конфигурацията, зададена в избраната ценова листа.

Продукти за закупуване

В допълнение към галериите всички фотопродукти, като фотокниги, календари и картички, също могат да бъдат пуснати за продажба.