Създаване на файлове в InDesign

Създаване на файлове в InDesign

В Професионалната зона можете да изтеглите InDesign шаблони за различни фотопродукти по ваш избор. Шаблоните се основават на точните размери на фотопродукта и съдържат редица насоки, които са обяснени по-долу с помощта на шаблон за фотокнига.

Корица

 1. Това е необработеният формат на страниците, включващ и снадката. Зоната между 1 и 2 е отбивката и няма да се вижда в крайния продукт.
 2. Ограничава зоната за проектиране и е окончателният формат.
 3. Извън тази линия не трябва да се поставят важни части от изображения или текст.
 4. Това е областта на сгъване на корицата.
 5. Това е гръбнакът на книгата.

Ръководства за корица

Специални корици

Можете да подобрите своите гланцирани, матови и бели кожени корици, като добавите изображения, клипчета и текст. Поради ограниченията на материала обаче някои специални корици позволяват само текст и клипарт, но не и файлове с изображения. Алтернативно, за по-лично докосване, разгледайте фотокнигата Professional Line с нейната опция за печат на корици от акрил или матиран метал

Вътрешни страници

 1. Това е необработеният формат на вътрешните страници, включително отстъп. Зоната между 1 и 2 е отстъпите и няма да се вижда в крайния продукт.
 2. Ограничава зоната за проектиране и е крайният формат.
 3. Извън тази линия не трябва да се поставят важни части от изображения или текст.

Ръководства за вътрешните страници

Моля, обърнете внимание на следните подробности:

 • Цветово пространство: Винаги използвайте sRGB за данните си.
 • Минимално разстояние: Не поставяйте елементите непосредствено до линията на изрязване. С други думи, моля, покрийте цялата страница или оставете разстояние от около 1 см от линията на срязване. В противен случай може да се получат халоси по ръбовете или да се отрежат важни елементи от изображението.
 • Шрифтове: Моля, имайте предвид, че всички шрифтове трябва винаги да бъдат вградени в PDF файла; алтернативно можете да ги конвертирате в пътища.
 • Минимални размери на шрифтовете: Моля, имайте предвид, че размерите на шрифтовете се различават при различните шрифтове. Шрифтовете Sans-Serif, обикновени или удебелени, трябва да са поне 8 pt (измерване с шрифта Arial), докато шрифтовете Serif трябва да са поне 10 pt (измерване с шрифта Times New Roman).
 • Светли шрифтове: Ако теглото на шрифта е Light, размерът му трябва да е поне 12 pt. Ако светлият текст е на тъмен фон, размерът на шрифта трябва да е поне 14 pt.
 • Широчина на зачеркването: Широчината на зачеркването на линиите не трябва да е по-малка от 1 pt.
 • Преливане: Стойността на зачеркването и свободното пространство се прилага винаги за една страница и следователно трябва да се вземе предвид за всяка страница в календар, както и във фотокниги (напр. стойност x 2 за ляво и дясно).
 • Преди да направите поръчката, моля, проверете два пъти внимателно всички страници. Ако има някакви проблеми, моля, свържете се с нашия екип за поддръжка. Можете да разгледате всички подробности на цял екран. Не носим отговорност за евентуални грешки в продукта, ако те са били видими за вас в предварителния преглед.
 • Експортиране в PDF формат: Моля, не използвайте знаци за регистрация или изрязване
 • PDF файловете трябва да бъдат оптимизирани в Adobe Acrobat Pro
 • Можете да качите вашите PDF или JPG файлове в онлайн магазина.

Фотокнига:

 • Посоченият брой страници не включва корицата.
 • За цялата корица на фотокнигата (отпред и отзад) е необходим само един PDF файл.
 • Вътрешната страна на предната и задната корица също ще бъде отпечатана. Ако искате тя да бъде бяла, моля, оставете първата страница на първото разгъване и последната страница на последното разгъване празни (Фотокнигата започва веднага с първото разгъване).

Експортиране в PDF

Когато използвате функцията за експортиране в PDF (препоръчва се при използване на InDesign и QuarkXPress), препоръчваме да използвате функцията за висококачествен печат при експортиране или да използвате нашата предварителна настройка Adobe PDF Saal Digital. В полето Output (Изход) променете целевото цветово пространство на RGB Colour Space (Цветово пространство RGB) - sRGB IEC61966-2.1 (вж. екранната снимка по-долу). Ако използвате функцията за двойни страници (за фотокниги) с програма за оформление, като QuarkXPress или InDesign, моля, уверете се, че сте избрали квадратчето Print Sheets (QuarkXPress = Mounting Surfaces). Важно е да получим всяка двойна страница като страница в PDF файла.

Моля, обърнете внимание, че квадратчето Use interface settings of the document (Използване на интерфейсни настройки на документа) е активирано, когато използвате нашите шаблони (вж. екранната снимка по-долу) .

Не е задължително да комбинирате PDF файловете (двойна страница на корицата и вътрешни страници), но можете да качите и 2 PDF файла.

Моля, винаги оптимизирайте PDF файла си преди да го качите, за да намалите обема на данните и да конвертирате всички маски, прозрачности и метаданни, които могат да причинят проблеми при импортирането.

Меню

Орязване (за експорт на PDF): В полето за експортиране на PDF в частта Marks and Bleeds (Маркировки и спусъци ) използвайте квадратчето Use interface settings of the document (Използвай настройките на интерфейса на документа), ако предварително сте определили обрязването в документа.

Експорт на Adobe PDF меню

Предварителни настройки за Adobe PDF: За да се избегнат проблеми при изготвянето на данни за печат, ние ви предлагаме и PDF експорт нашите опции за работа в Saal Digital за безплатно изтегляне. Можете да ги използвате за всички версии на InDesign. Моля, изтеглете опциите за задания оттук и ги инсталирайте на вашия компютър.

За да заредите опциите на задачите в InDesign или Photoshop, щракнете върху File (Файл) и под Adobe PDF Presets (Предварителни настройки за Adobe PDF) изберете Define (Определяне). След това щракнете върху Load (Зареждане) и изберете Saal Digital.joboptions от запазеното място на вашия компютър.

Сега можете да изберете профила Saal Digital под Adobe PDF Presets и след това да експортирате вашия PDF файл.

Предварителни настройки на Adobe PDF в InDesign