Лесно управление на цветовете

Saal Digital използва система за управление на цветовете, съвместима с ICC. Цветовите профили, които са вградени във вашите файлове, ще бъдат разпознати и взети под внимание при производството. Никога няма да правим промени във вашите файлове или да извършваме ненужна оптимизация. По този начин можем да гарантираме, че вашите файлове ще бъдат обработени точно според вашите изисквания.

Важно: Калибрирайте монитора си и деактивирайте подобряването на изображението, ако то е активирано.

Оптимални предпоставки за вашите фоторазпечатки
Само чрез калибриране и профилиране на монитора можете да получите най-добрите цветове. Вече можете да видите резултата на монитора си.

Какво предимство има управлението на цветовете?

Оптималната предварителна настройка на разпечатките се постига с помощта на вашия предварително настроен монитор и нашето управление на цветовете - "Каквото виждате, това и получавате". В един идеален свят тази комбинация работи толкова добре, че почти не забелязвате разлика между показването на монитора и реалния фотопродукт.

Така или иначе, това е възможно само ако в процеса на възпроизвеждане на изображението са спазени всички стандарти.

Какво може да направи Saal Digital за вас?

  • Чрез многократно калибриране всеки ден ние гарантираме, че профилираните машини работят в рамките на малък толеранс.
  • Състоянието на фотохимичния процес ще се проверява ежедневно, за да се компенсират колебанията, преди да бъде засегнато качеството на снимките.
  • Разполагаме с готов ICC профил за всеки вид хартия, който предлагаме.
  • Прилагане на софтуер за управление на цветовете, който може да разчита вградените цветови профили и да преобразува данните за изображенията за правилно възпроизвеждане на цветовете на нашите машини. За файловете без вградени профили се прилага sRGB като стандартно цветово пространство.

Внимание: Моля, винаги ни изпращайте файлове във формат jpg вместо tiff, за да могат цветовите профили да бъдат правилно разпознати!

Какво трябва да направите?

Осветление
Моля, уверете се, че в стаята има достатъчно светлина. Яркостта и цветовата температура трябва да се поддържат постоянни и възпроизводими, ако е възможно. В идеалния случай това трябва да е стая без отблясъци и с щори, която не се влияе от променящата се дневна светлина.

Монитор
Правилната предварителна настройка на монитора е най-важната предпоставка за управлението на цветовете:

  • Яркостта на монитора трябва да е между 90 и
    120 cd/qm.
  • Цветовата температура трябва да бъде настроена на 5.000 Келвина (D50).
  • Гамата на монитора трябва да бъде настроена на 2,2.

Мониторът трябва да бъде калибриран, за да показва правилните цветове и яркост.

Калибриране на монитора с помощта на цветомер
Професионалното управление на цветовете на високо ниво не е възможно без подходящия хардуер. На цена от около 200 лири стерлинги се предлагат множество решения. От някои доставчици можете да получите устройство за измерване на цветовете с допълнителен софтуер, с който можете да създадете ICC профил на вашия монитор. Такова устройство може да бъде добра алтернатива на нов и скъп монитор.

Създайте дизайн сега
Създайте дизайн сега