Лесно управление на цветовете

Saal Digital използва система за управление на цветовете, съвместима с ICC. Цветовите профили, вградени във вашите файлове, се разпознават и вземат предвид при производството. Никога няма да променяме вашите файлове или да извършваме ненужни оптимизации. Това гарантира, че файловете ви се обработват точно така, както искате.

Важно: Калибрирайте монитора си и деактивирайте подобряването на изображението, ако е включено.

Оптимални предпоставки за вашите фоторазпечатки
Само чрез калибриране и профилиране на монитора можете да получите най-добрите цветове. Вече можете да видите резултата на монитора си.

Какво предимство има управлението на цветовете?

Оптималната предварителна визуализация на разпечатките се постига чрез използване на предварително настроения ви монитор и нашето управление на цветовете - "Каквото виждате, това и получавате". В един идеален свят тази комбинация работи толкова добре, че почти няма да забележите разлика между това, което виждате на монитора си, и реалния фотопродукт.

Но това е възможно само ако в процеса на възпроизвеждане на изображението са спазени всички стандарти.

Какво може да направи Saal Digital за вас?

 • Многократното ежедневно калибриране гарантира, че профилираните машини работят в рамките на малък толеранс.
 • Състоянието на фотохимичния процес се проверява ежедневно, за да се компенсират колебанията, преди те да са се отразили на качеството на снимките.
 • Разполагаме с ICC профил за всеки вид хартия, която доставяме.
 • Използваме софтуер за управление на цветовете, който може да чете вградените цветови профили и да преобразува данните за изображенията за правилно възпроизвеждане на цветовете на нашите машини. За файлове без вградени профили се използва sRGB като цветово пространство по подразбиране.

Внимание: Моля, винаги ни изпращайте файлове във формат JPG вместо TIFF, за да могат цветовите профили да бъдат правилно разпознати!

Какво трябва да направите?

Осветление
Моля, уверете се, че в помещението има достатъчно светлина. Яркостта и цветовата температура трябва да се поддържат възможно най-постоянни и възпроизводими. В идеалния случай това трябва да бъде затворено помещение без отблясъци, което не се влияе от промените в дневната светлина.

Монитор
Правилната предварителна настройка на монитора е най-важната предпоставка за управлението на цветовете:

 • Яркостта на монитора трябва да е между 90 и
  120 cd/qm
  .
 • Цветовата температура трябва да бъде настроена на 5.000 Келвина (D50).
 • Гамата на монитора трябва да бъде настроена на 2,2.

Мониторът трябва да бъде калибриран, за да показва правилните цветове и яркост.

Калибриране на монитора с колориметър
Професионалното управление на цветовете на високо ниво не е възможно без подходящия хардуер. На пазара има много достъпни колориметри, които вършат добра работа. Някои производители предлагат колориметър с допълнителен софтуер, който ви позволява да създадете ICC профил на вашия монитор. Това може да бъде добра алтернатива на закупуването на нов и скъп монитор.

Създайте дизайн сега
Създайте дизайн сега