Създаване на галерии

Създаване на галерии

Галериите ви позволяват да съхранявате, организирате, споделяте и продавате изображенията си от едно онлайн хранилище.

Създаване на галерия

Панел на галерията

За да създадете галерия, трябва да отидете в Галерии и да щракнете върху бутона Добавяне. Ще се появи изскачащо меню, което ще ви позволи да напишете заглавие, описание и да изберете Тип на фотографията. След като ги попълните, трябва да щракнете върху Създай.

Добавяне на нова галерия меню

В менюто Ви Галерии ще се появи нова галерия.

Нова галерия в панела Галерии

Можете да отворите новата си галерия, като щракнете върху нея. Ще видите, че новата галерия е празна.

Празна галерия

За да добавите изображения, трябва да щракнете върху Добавяне, Добавяне на изображения и да изберете мястото, където се съхраняват снимките ви. Или можете да добавите снимките директно, като ги плъзнете от някоя папка и ги пуснете в галерията.

Опции за добавяне на изображения

В дясната колона на галерията се показва важна информация, като например състоянието на галерията, датата на създаване, датата на последно запазване и общия размер на файла на цялата галерия. Тя също така съдържа главното изображение на галерията, бутоните " Настройки" и " Функции", опцията " Създаване на продукт с изображенията в галерията" и главното изображение. Опциите и информацията в тази колона се актуализират при всяка промяна, което ви дава възможност за пълен преглед и контрол върху съдържанието на вашата галерия.

Галерия с изображения

Създаване на подгалерия

В допълнение към галериите имате възможност да създавате подгалерии в рамките на галерията. Много е полезно за организиране на снимките или за правене на подбор на снимки, които да изпратите на определени групи хора. За да създадете подгалерии, трябва да щракнете върху Добавяне и да изберете Добавяне на нова подгалерия

Бутон Добавяне на подгалерия

Ще се появи изскачащо меню, което ще ви позволи да напишете заглавие, описание и да изберете типа на фотографията. Тук можете също така да активирате или деактивирате опцията за автоматично споделяне на подгалерията, когато се споделя основната галерия. След като попълните данните, трябва да кликнете върху Създаване.

Меню

Във вътрешността на галерията ще се появи нова подгалерия. Можете да отворите новата си подгалерия, като щракнете върху нея. Ще видите, че тази нова подгалерия е празна. Можете да добавяте снимки, като щракнете върху бутона Добави, както е в галериите.

Създадена нова подгалерия

И можете да изберете снимки от основната галерия, за да ги поставите в подгалерията. Трябва само да се върнете в основната галерия, като щракнете върху нея.

Горно меню на галерията

И изберете снимките, които искате да преместите в подгалерията. За да изберете повече от една снимка, трябва да щракнете върху квадратчето Избери няколко и след това да изберете снимките. След като изберете снимка, в дясното меню ще се появи възможност за копиране, преместване в и изтриване. За да добавите избраните снимки към подгалерията, изберете да копирате или да преместите, в зависимост от нуждите си.

Сортиране на изображения и галерии

След като качите изображения в галерия, можете да ги подредите в предпочитания от вас ред. Просто плъзнете и пуснете снимка в желаната позиция. Клиентът ще види реда, в който сте подредили снимките в споделената галерия.

Галериите и подгалериите също могат да бъдат организирани по същия начин. От менюто Галерии вземете галерия и я плъзнете на желаната позиция. Ако имате страница на профила и изберете да споделяте галерии с активирана опция Публикуване на страницата на профила, редът, който зададете тук, ще определи как те ще се показват в профила ви.

Състояние на галерията

Галериите показват информативен етикет, който ви позволява да проверите състоянието им с един поглед.
В менюто Валидиране: Това показва, че снимките, качени в галерията, в момента се преглеждат. Състоянието на галерията ще се промени автоматично, след като снимките бъдат прегледани и одобрени.
Частно: Това означава, че галерията и съдържащите се в нея снимки са видими само за вас, собственика на галерията, и не са достъпни за други лица.
Споделена: Това означава, че галерията е достъпна за други хора в зависимост от конфигурацията, която сте задали в нейните Настройки за споделяне. Налична е споделена връзка, която позволява на хората да получат достъп до галерията и да я разгледат. Снимките не са зададени за продажба.
Търговски: В случай на необходимост, галерията може да бъде използвана за търговски цели: Това означава, че е активирана опцията за разрешаване на поръчка. Това означава, че снимките в галерията могат да бъдат закупени в съответствие с ценовата листа и конфигурацията, която сте задали в нейните Настройки за продажба.
Деактивирана: Това показва, че галерията вече не е споделена и следователно вече не е търговска (дори и да е била). Галерията на практика е скрита от обществения поглед.

Състояние на галериите