Настройки за споделяне

Настройки за споделяне

В това меню ще намерите инструментите за споделяне на изображенията и галериите с вашите контакти и клиенти. Необходимо е също така да активирате тази опция, ако искате да продавате изображенията си. Когато щракнете за първи път върху Настройки за споделяне, на екрана ще се появи искане да активирате споделянето.

Activate sharing

След като активирате, ще се появят различни опции, които ще ви позволят да персонализирате начина на споделяне на галерията си. Създадената връзка Споделяне, която води към вашата галерия, ще бъде видима тук. Можете да копирате и поставите тази връзка ръчно или просто да щракнете върху Отвори, за да отворите Споделената връзка към вашата галерия. По този начин можете да видите как потребителите ще виждат галерията.

Share gallery menu

Има допълнителни опции за конфигуриране на начина на споделяне на вашата галерия. Ще видите, че заглавието, написано в настройките на галерията, е копирано като заглавие по подразбиране за споделената връзка на вашата галерия. Ако желаете, можете да презапишете заглавието, което да се появи в споделената връзка като заглавие на галерията ви. Ако желаете, можете да пренапишете и описанието на галерията си.

Override gallery description

Ако преди това сте активирали езици в Продажби, можете да добавите преведените заглавие и описание за споделената връзка на вашата галерия тук, като щракнете върху Превод. Разрешените езици ще се покажат, за да ги попълните.

Translations

Накрая можете да активирате опцията за публикуване на галерията на страницата на профила си. По този начин, освен че ще имат достъп до галерията чрез споделената връзка, потребителите ще могат да я посетят чрез страницата на профила ви, заедно с други галерии, които сте публикували там.

Publish on profile page

Защитете с парола

Ако желаете, можете да защитите галерията си с парола. По този начин само потребителите, които знаят паролата, ще имат достъп до нея. Ще трябва ръчно да съобщите на потребителите паролата, за да получат достъп до галерията.

Secure with password

Можете също така да активирате опцията Изискване на регистрация. Това ще изисква от потребителя, който получава достъп до споделената връзка, да се регистрира.

Require registration

Веднага след като потребителят се регистрира за галерията, той ще бъде включен в списъка с информация в менюто на галерията.

User listed in gallery

А ако потребителят е нов, той ще бъде добавен към вашите контакти.

User on contacts

Ще видите, че ако опцията Изискване на регистрация е активна, ще се появи опцията Първият потребител задава парола. можете да я активирате, което означава, че първият потребител, който влезе в тази галерия, задава паролата за галерията.

Изпращане на споделена връзка до контакти

Под опцията Споделена връзка ще намерите различните опции за изпращане и споделяне на галерията с потребителите. Можете да Копирате споделената връзка, за да я изпратите на избрани от вас потребители чрез предпочитания от вас метод или платформа. Щракнете върху Изпращане по имейл, за да изпратите връзката по имейл. Това автоматично ще отвори софтуера по подразбиране, който сте избрали на устройството си за изпращане на имейли. Или можете да изпратите споделената връзка на контактите си чрез имейл директно от Photo Portal, като щракнете върху Share with contacts (Споделяне с контакти).

Share link options

Когато изберете тази опция, ще видите контактите и групата контакти, които сте добавили преди това. Можете да изберете тези, на които искате да изпратите споделената връзка. Ако желаете, можете да добавите още контакти тук, като щракнете върху Добавяне.

Select contacts

След като изберете контактите, които ще получат имейл със споделената връзка към вашата галерия, трябва да щракнете върху Продължи. Ще се появи нов прозорец, в който можете да напишете текста, който ще придружава споделената връзка. Ако вече сте създали шаблони за електронна поща в Продажби, можете да изберете един от наличните в падащото меню. Ще забележите също така, че контактите, които сте избрали по-рано, вече са включени. Когато приключите, щракнете върху Изпрати съобщение и тези контакти ще получат съобщението, написано до споделената връзка на вашата галерия.

Send message

След като конфигурирате настройките за споделяне на галерията, щракнете върху Запази. Ще видите, че статусът на вашата галерия се е променил.

Gallery status