Блокиране на поръчки и заместване на изображения

Блокиране на поръчки и заместване на изображения

Photo Portal ви предлага различни възможности за контрол на поръчките на вашите клиенти, като ви позволява да блокирате ръчно поръчките, ако желаете, и ви дава пълен контрол над вашите изображения. Има два начина за блокиране на поръчки.

Замяна на изображенията преди поръчката

С тази опция можете да спестите време за редактиране на снимките си и място за качване на файлове. Тя ви позволява да качвате изображенията си нередактирани и с ниска разделителна способност като предварителен преглед. След като поръчката бъде създадена, можете да качите окончателните изображения, редактирани и с високо качество, преди да одобрите поръчката. Можете да намерите тази опция в настройките за продажби на избраната от вас галерия.

Options and information within a gallery

Необходимо е да активирате опцията Замяна на изображенията преди поръчка. По този начин ще получавате известие за промяна на изображението при създаване на поръчка. След като активирате тази опция, трябва да щракнете върху бутона Запази.

Gallery sales settings

Когато клиент извърши покупка от тази галерия, ще получите имейл, с който ще бъдете уведомени за поръчката. За да я обработите, можете да кликнете върху предоставената връзка или да влезете в Photo Portal и да отидете в управлението на поръчките в рамките на Продажби.

Order management panel

Тук ще откриете поръчката, която клиентът ви е направил, със статус Чакащо за производство изображение. Ако кликнете върху нея, ще видите всички подробности за поръчката.

Order waiting for production image

Това е мястото, където ще трябва да качите редактираните, висококачествени файлове за печат. В случай че все още не сте ги ретуширали, можете да изтеглите CSV файла. С този файл софтуерът, който сте избрали за ретуширане на снимките, например Lightroom, ще отвори само изображенията, които клиентът ви е избрал, което ще ви спести много време за търсене на файловете. Ако вече сте ги ретуширали, единственото, което трябва да направите, е да ги качите. Можете да ги качвате един по един, като щракнете върху бутона Качи изображение във всеки един от тях. В случай че окончателните ви файлове за качване имат същото име като файловете, които трябва да бъдат заменени, можете да ги качите всички наведнъж, като щракнете върху Масово качване на всички изображения.

Mass upload all images button

След като бъдат качени, състоянието на изображенията ще се промени съответно.

Order with uploaded images

Можете дори да направите последно изрязване на крайното изображение в съответствие със съотношението, поискано в поръчката, като щракнете върху иконата за редактиране на изображението.

Cropped photo

За да завършите поръчката, всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху Пускане на поръчката в производство. Когато се върнете в управлението на поръчките, ще видите, че статусът на поръчката е актуализиран.

Order released for production

Ръчно освобождаване на поръчки

Ако изображенията, качени във всички ваши галерии, са окончателните, ретуширани, висококачествени файлове и искате ръчно да одобрявате всяка поръчка, можете лесно да активирате и тази опция. Всичко, което трябва да направите, е да отидете в настройките за продажби и сметки в рамките на продажбите и да активирате опцията Ръчно освобождаване на поръчки.

Sales and bill settings panel

След като бъде активирана, всички поръчки, направени от вашите клиенти, ще трябва да бъдат одобрени ръчно от вас в управлението на поръчките, преди да бъдат пуснати в производство.