Подобряване на изображението

Подобряване на изображението

Автоматичното подобряване на изображението прави различни корекции на данните на изображението с цел подобряване на външния вид на изображението. Най-важните стъпки за подобряване на изображението са корекция на експозицията и корекция на цветовото отражение, които променят яркостта и цвета на цялото изображение. Например корекцията на експозицията се използва за осветяване на недоекспонирани изображения, за да се разкрият повече детайли. Корекцията на цветовия оттенък се използва, когато например изображението е направено при изкуствена светлина и има силен жълт оттенък. Добре експонираните изображения с добър баланс на бялото се нуждаят от по-малко корекции.

Тези глобални корекции са последвани от локални корекции на изображението. Например тъмните области и сенките в изображението се изсветляват, за да се направят недоекспонираните лица по-видими на фона на осветеността. По подобен начин много светли области на изображението, като например бели облаци, се потъмняват леко, за да се подобрят детайлите. Локални корекции се правят и в по-малък мащаб за различни области на цвета, например за да изглеждат тоновете на кожата на различните лица по-приятни. И накрая, остротата на изображението също може да бъде леко коригирана в зависимост от областта на изображението.

В зависимост от класа на изображението могат да се приложат и други подобрения на изображението, като например автоматично намаляване на ефекта "червени очи" или намаляване на шума при изображения с висока чувствителност.

Въпреки че много корекции са въпрос на личен вкус, коригирането на експозицията, цветовите отблясъци и сенките например в повечето случаи значително подобрява много изображения, които в първоначалното си състояние биха били незадоволителни.

Активиране или деактивиране на подобряването на изображенията?

Ако сте редактирали изображенията сами в приложение за редактиране на снимки, препоръчваме да деактивирате подобряването на изображенията. Ако не сте правили никакво подобрение на изображенията и изображенията са директно от мобилния ви телефон или фотоапарата, винаги препоръчваме да разрешите подобрението на изображенията.

Самостоятелно създадени PNG файлове и прозрачни PNG файлове

Ако използвате PNG файлове, които сте създали сами и сте вмъкнали в софтуера, и които са прозрачни, препоръчваме винаги да деактивирате подобряването на изображението, в противен случай може да се стигне до нежелани промени в PNG файла.

 

Вашите езикови настройки не съответстват на езика на този уебсайт. Моля, изберете:

Вашите езикови настройки не съответстват на езика на този уебсайт. Моля, изберете: