Режими на дизайн за фотокниги

Режими на дизайн за фотокниги

Когато създавате фотокнига с помощта на онлайн дизайнера, можете да избирате от различни режими на дизайн. Тези режими предлагат специфични начини за започване на проектирането на вашия продукт и осигуряват автоматизирани инструменти за бърз и удобен процес на проектиране. Струва си да се отбележи, че режимите за проектиране са налични и за календари. След като изберете продукта си и конфигурирате опциите за материали, ще ви бъдат представени три режима на проектиране, от които да избирате в зависимост от времето и предпочитанията ви за проектиране:
Режимът One Minute Photo Book (Едноминутна фотокнига ) автоматично проектира продукта и ви позволява да правите промени, след като първоначалният дизайн е завършен.
Режимът AutoLayout (Автоматично оформление) ви позволява да поставяте изображенията на страниците едно по едно с помощта на онлайн дизайнера.
Режимът "Качване на PDF" ви позволява да качите фотокнига, която вече е проектирана с помощта на външен софтуер. За повече информация посетете Професионалната зона.

Режими на проектиране

Едноминутна фотокнига

Този режим е идеален за тези, които искат да проектират своята Photo Book бързо и лесно. Избирането на този режим ще изведе прозорец с няколко линии за дизайн, от които можете да избирате. Можете да ги филтрирате по категории в горния ляв ъгъл. Всяка линия за дизайн прилага клипчета и фонове към вашата фотокнига, за да създаде цялостен стил. Щракнете върху една от тях, за да я изберете.

Сватбени линии за дизайн

След това ще трябва да изберете снимките, които искате да включите във Вашата фотокнига. Като щракнете върху Добавяне на изображения, можете да качите снимки от локалното си устройство или от други онлайн източници. След като сте направили избора си, щракнете върху Напред.

Опции за добавяне на изображения

Ще се появи прозорец с предложение за препоръчителен брой страници въз основа на броя на снимките, които сте избрали. Можете да промените броя на страниците ръчно в долната част на прозореца. Допълнителни страници могат да се добавят или премахват по-късно в онлайн дизайнера. След като сте задали желания брой страници, щракнете върху Избери. Онлайн дизайнерът автоматично ще създаде вашата фотокнига в съответствие с параметрите, които сте избрали. След като бъде създадена, е необходимо да проверите всички страници, за да се уверите, че всичко е както желаете, и да направите необходимите промени.

Фотокнига, създадена с опцията One Minute (Една минута)

Възможно е да променяте всички вече поставени обекти и изображения, да добавяте още или да ги премахвате. Можете също така да добавяте текст, като щракнете върху бутона Добавяне на текст в горното меню или в колоната Макети вдясно и изберете друг макет, който го съдържа. Възможно е дори да промените линията на дизайна на показаните макети, като отворите полето Линия на дизайна и изберете друга.
За да навигирате из страниците, използвайте менюто Pages (Страници) в долната част. Страниците, оцветени в червено, показват, че все още не са прегледани, затова не забравяйте да прегледате внимателно всички страници. Можете да добавяте или изтривате страници с помощта на бутоните вляво и да променяте реда, като изберете страница и я плъзнете до желаната позиция.

AutoLayout

В този режим фотокнигата се проектира страница по страница с помощта на онлайн дизайнера. След като изберете този режим, ще трябва да изберете линия на дизайна, на която да се базират предложените оформления. След това изберете броя на страниците, които искате да има в книгата, като не забравяте, че можете да добавяте или премахвате страници по-късно в дизайнера. След като сте избрали броя на страниците, щракнете върху бутона Избери, за да продължите. Онлайн дизайнерът ще отвори фотокнигата според вашите спецификации и ще ви представи празни страници, готови за проектиране.

Фотокнига с празни страници

За да добавите снимки във вашата фотокнига, първо трябва да ги добавите в проекта. Щракнете върху Добавяне на изображения и изберете снимки от вашето локално устройство или онлайн ресурс. Тези снимки ще се появят в лявата колона, готови да бъдат добавени към вашия фотопродукт. За повече информация вижте свързаната статия. След като снимките са добавени, има два начина да ги поставите във вашата фотокнига.

1. Вмъкване на снимки

За да вмъкнете изображения във вашия фотопродукт, изберете желаните изображения от лявата колона. В долната част ще се появи меню с опция Вмъкване на изображение. Щракването върху тази опция ще постави изображенията във фотокнигата, като използва предложеното оформление. Можете да вмъкнете толкова снимки, колкото желаете, и онлайн дизайнерът автоматично ще актуализира съответно оформлението. Въпреки че е приложено автоматично оформление, имате възможност да изберете друго оформление от дясната колона и дори да промените линията на дизайна.

Три изображения, поставени с AutoLayout

Всички поставени обекти и изображения могат да се преместват и променят свободно. Можете също така да добавяте текст, като щракнете върху Добавяне на текст. След извършване на някое от тези действия обаче функцията AutoLayout ще бъде деактивирана, което ще ви позволи да проектирате и позиционирате обектите ръчно според вашите предпочитания.

2. Плъзгане на изображения

Когато плъзнете изображение във фотокнигата, ще видите опцията Като фон. Плъзгането на изображението там ще го постави като фон в Photo Book, покривайки и двете страници. Ако вече има поставени снимки, над тях ще видите опцията Замени изображението. Пускането на изображението върху тази опция ще замени съществуващото изображение с новото.

Опции за плъзгане на изображение

Като алтернатива, ако плъзнете изображението директно върху страницата, то ще бъде поставено там, където сте го пуснали, без да засяга съществуващите елементи. То трябва да бъде поставено правилно, ръчно или чрез избиране на оформление от дясното меню.