Карти

В менюто Карти ще намерите няколко опции за карти. Изберете тема на картата, за да използвате линиите за дизайн, които ще ви помогнат бързо да създадете своята персонализирана карта. Ако изберете Картички, Пощенски картички или Мини Лепорело, ще ги проектирате по същия начин, както другите фотопродукти, като използвате онлайн дизайнера.

Картички Меню за избор на продукт

Тематични картички

След като изберете тема на картичка, например Сватба, Бебе, Кръщене, Рожден ден, Коледа или Причастие, ще се отвори конфигураторът. В него се показват конкретни линии за дизайн въз основа на избраната тема. Всяка дизайнерска линия предлага оформления в последователен стил и композиция. Можете да ги промените по-късно в Дизайнера.

Конфигуратор за сватбени картички

В дясното меню ще намерите инструментите за конфигуриране. Изберете вида на картичката, която искате да отпечатате. В частта Количество за поръчка изберете желания брой картички, които да поръчате. Можете също така да изберете конкретно количество, като изберете Custom (по избор) и въведете желаната стойност. Поръчаното количество може да бъде променено по-късно. Ако изберете опцията Free sample (Безплатна мостра), ще получите безплатна карта с воден знак SAMPLE (Мостра), след като завършите дизайна и направите поръчката си. Това ви позволява да проверите конфигурацията и да се уверите, че крайният резултат отговаря на очакванията ви, преди да пристъпите към по-голяма поръчка.
В раздела Type of paper (Вид хартия) изберете хартията за вашата карта. В комплекта вече е включен плик. Опцията за специално покритие ви позволява да активирате специален ефект на покритие. След като бъде активиран, този специален финиш може да бъде приложен към текста в дизайнера, като изберете специалния цвят. То добавя елегантен релеф и уникален завършек към приложения обект.

Специално покритие злато

Когато приключите с конфигурирането на картата, щракнете върху Дизайн. Дизайнерът ще се отвори с конфигурираната карта и оформлението по подразбиране от избраната линия за дизайн. Можете да изберете друго оформление от менюто вдясно. Щракването върху полето Дизайнерска линия ще покаже всички дизайнерски линии за избраната тема. Можете да преминете към друга линия на проектиране по всяко време.

Оформление по подразбиране в онлайн дизайнера

Подобно на други фотопродукти, когато добавяте снимки към картата си, оформлението ще се актуализира, за да покаже шаблони с полета за изображения, съответстващи на броя на добавените снимки. Изберете оформлението, което предпочитате. Персонализирайте всички обекти, включени в избраното оформление - добавете филтри, рамки, сенки, променете позицията им или добавете/премахнете клипарт, текст, фон или полета за запълване. Вижте свързаната статия за повече информация.

Карти без тема

Избирането на Карта в прозореца за избор на продукт ще покаже Конфигуратора на карти без линии за дизайн на тема. След като картата е конфигурирана, щракването върху бутона Дизайн ще отвори прозорец с линиите за дизайн на онлайн дизайнера, от които можете да избирате. След като изберете, онлайн дизайнерът ще отвори празна карта, за да можете да я проектирате от нулата. Линията за проектиране се избира в менюто Layouts (Макети) и съответно се показват макетите. Както и при другите продукти, можете да изберете различна линия на проектиране, да изберете макета, който ви харесва най-много, да промените, коригирате или премахнете обектите, включени в макета, или да го проектирате от нулата.

Карта, отворена в дизайнера

Вид на картите

В конфигуратора можете да избирате между различни видове карти.

Картата няма гънки и се състои от една страница. Проектирайте предната и задната част, като ги изберете от долното меню на софтуера.

Карта в онлайн дизайнера

Картата със сгъване (ляво-дясно ) има сгъване в ляво. В долното меню ще намерите две области за проектиране, наречени Външна и Вътрешна страна, всяка от които е разделена на две страници. Предната и задната страна са в областта Outside (Външна страна).

Сгъната карта отляво надясно в онлайн дизайнер

Сгънатата карта (горе-долу ) има сгъване надолу. В дизайнера тя е представена от три области за проектиране в долното меню: Предна, Задна и Вътрешна, които съответстват на двете вътрешни страници.

Сгъната карта нагоре-надолу в онлайн дизайнера

Двойно сгънатата карта има две гънки, има две сгъвания, обозначени с линии в софтуера. Тя е разделена на две области за проектиране, които могат да бъдат избрани в долното меню като Front (Предна) и Back (Задна). Всяка област е допълнително разделена на три страни, със съответните имена в горната част. Важно е да вземете това предвид при проектирането.

Двойно сгъната карта в онлайн дизайнер