Интерфейс

Интерфейс

Наличието на акаунт и използването на онлайн дизайнера ви дава възможност за гъвкав достъп, проектиране и отпечатване на вашите фотопродукти, когато и където пожелаете. Създаването на акаунт не само ви дава безплатно място за съхранение на вашите снимки и проекти, но и отваря свят от възможности - от проектиране и поръчка до споделяне, получаване на обратна връзка и дори печелене на пари с вашите снимки. Просто създайте акаунт в уебсайта и разгледайте съдържанието на Фотопортала, за да се запознаете с безкрайните възможности.

След като сте избрали продукт за проектиране и сте отворили проект в онлайн дизайнера, ще имате достъп до редица инструменти, подредени по следния начин.

Интерфейс на онлайн дизайнера

Горно меню

Горното меню предоставя следните инструменти:

Горно меню на онлайн дизайнера

 • Бутонът Save (Запазване) запазва изделието, което проектирате. За да запазите, трябва да сте влезли в системата.
 • Бутонът Projects (Проекти) отваря папката Projects (Проекти), която съдържа всички ваши запазени фотопродукти (изисква се вход).
 • Бутонът Share (Споделяне) ви позволява да активирате споделянето. Трябва да сте влезли в профила си и проектът ви трябва да е запазен. След като активирате, ще се появят няколко опции, които ви позволяват да персонализирате начина на споделяне на вашия проект. Можете да го защитите с парола, да копирате споделената връзка, да я отворите, да я изпратите по имейл или да я споделите със съществуващите си контакти. Споделената връзка ви отвежда до предварителен преглед на проекта. За повече информация вижте свързаната статия в Photo Portal.
 • Бутоните Undo (Отмяна) и Redo (Повторно) ви позволяват да отмените или да повторите направените промени.
 • Бутонът Preview (Преглед) ви позволява да прегледате проекта си, което е важно за проверка преди отпечатване. За да излезете от този режим, щракнете върху иконата с кръстче в горния десен ъгъл.
 • След това са инструментите за добавяне на основните обекти в дизайнера. Това са Текст, Изображение и Поле за запълване. Щракването върху един от тях ще създаде обекта в проекта.

Меню Изображение

Лявото меню ви позволява да добавяте и разглеждате изображения, които да добавите към вашия фотопродукт. Можете да получите достъп до изображения, съхранявани в галерии, като щракнете върху раздела Галерии.

Меню с изображения на онлайн дизайнера

Дясно меню

Дясното меню съдържа инструменти за персонализиране на вашия фотопродукт. Щракнете върху бутоните, за да отворите съответните менюта. Можете да затворите тази колона, като щракнете върху стрелката в горната част.

Онлайн дизайнерско дясно меню

 • Бутонът Артикули предлага опции за промяна на вашия фотопродукт в зависимост от продукта, който проектирате. Възможно е също така да конвертирате статията в друга.
 • Бутонът Page (Страница) показва всички елементи, поставени във вашия проект, включително инструментите Grid (Мрежа) и Snap (Прихващане).
 • Бутонът Clipart (Клипарт) осигурява достъп до обширна селекция от клипарти, които можете да използвате във вашия проект. Можете да филтрирате по категория или да използвате търсачката.
 • Бутонът Backgrounds (Фонове) ви позволява да избирате различни фонове за вашия проект.
 • Бутонът Layouts (Разположения) предлага разнообразие от предварително разработени шаблони въз основа на избраната от вас линия за проектиране. Можете да филтрирате макетите по брой изображения, да запазвате любимите си и да превключвате линиите на проектиране при необходимост.
 • Бутонът Чат за поддръжка отваря прозорец за поддръжка в чат на живо, където можете да получите отговор на въпросите си. Можете да минимизирате прозореца, като щракнете върху иконата със стрелка, или да затворите чата, като щракнете върху иконата с кръстче в горния десен ъгъл.

Долно меню

За продукти с няколко страници, като фотокниги и календари, в долната част се появява меню с информация за страницата. Използвайте това меню, за да навигирате между страниците, да добавяте или изтривате страници и да променяте реда на страниците чрез плъзгане и пускане.

Долно меню на онлайн дизайнера

Меню на обекта

Когато изберете обект, например изображение, текст, поле за запълване или клипарт, вдясно се появява меню с допълнителни инструменти. Това меню се появява само когато обектът е избран и ви позволява да конфигурирате няколко негови аспекта.

Меню на обекта при избран раздел

Работна област

Работната област на проекта се показва в центъра. Тя ще варира в зависимост от продукта, който проектирате. Можете да свиете дясната и лявата колона, като щракнете върху кръстчето, за да увеличите работната област.

Пример за работна област на фотокнига

Работната област на всички продукти е заобиколена от червена линия много близо до ръба. Това е линията на изпускане и маркира зоната за безопасност, която трябва да се има предвид при поставянето на обекти. Никога не поставяйте обекти в близост до тази линия, тъй като в крайния продукт може да се появят бели граници около изображението. Изображенията и обектите трябва да се поставят на достатъчно разстояние от тази линия.

Примери за неправилна и правилна позиция при спазване на линията на спускане