Управление на проекти

Управление на проекти

Ако имате акаунт и сте влезли в него, можете да запазвате проектите си в Saal Cloud и да имате достъп до тях от всяко устройство чрез онлайн дизайнера. Това ви позволява да работите по проектите си със собствено темпо и да ги запазвате за бъдеща употреба.

Запазване на проект

Проектирана фотокнига

За да запазите проекта си, просто щракнете върху бутона Save (Запази) в горното меню на Онлайн дизайнера. Ще се появи прозорец, в който ще бъдете помолени да въведете име на проекта си. След като въведете желаното име, щракнете върху Запазване. Ако проектът ви вече е бил запазен, щракването върху Запазване ще отвори същия прозорец със съществуващото име на проекта. Щракнете отново върху Save (Запази), за да запазите всички направени промени. Ако промените името, например чрез добавяне на число като 02, ще бъде създадено копие на проекта с новото име, като оригиналният проект ще остане незасегнат.

Прозорец

Меню Проекти

Всички ваши запазени проекти могат лесно да се управляват в менюто Проекти. Достъпът до това меню става, като щракнете върху съответния бутон в горното меню на онлайн дизайнера или от лявото меню, след като сте влезли в системата.

Папка с проекти

Всеки проект е изброен с подробна информация за неговия статус, информация за продукта и заглавието, под което е запазен. Избирането на проект ще доведе до появата на колона вдясно, предоставяща различни опции за управление. Щракването върху Редактиране на проекта ви позволява да отворите проекта в онлайн дизайнера. Можете също така да добавите проекта в количката, да промените настройките му, да го дублирате, да го конвертирате в друг артикул, да го изтриете и др. Тези и други функции са достъпни с акаунт в Photo Portal. Той ви позволява да имате достъп до безплатно хранилище, да споделяте проекти и снимки, да получавате обратна връзка, да създадете профилна страница и дори да имате възможност да печелите пари от работата си в областта на фотографията. За да разгледате всички възможности и предимства на акаунта, които са на ваше разположение, ви препоръчваме да посетите Фотопортал Саал.

Показани настройки и функции

За лесно намиране на конкретни проекти можете да използвате полето за търсене в горната част и да прилагате филтри и опции за сортиране, като щракнете върху иконата за филтър до полето за търсене.

Поле за търсене и опции за филтриране

Папки с проекти

За да организирате ефективно работата си, категоризирайте проектите си в папки. За да създадете нова папка, щракнете върху Добавяне и изберете Нова папка. Въведете избрано от вас име и щракнете върху Създаване. Папката ще се появи в менюто Projects (Проекти). Ако искате да преместите проект в папка, просто щракнете върху иконата с три точки до проекта, за да разкриете опциите му, или изберете проекта, за да разкриете подробностите и функциите му в дясната колона. В раздела Функции ще намерите бутон Преместване в. Щракването върху него ще покаже създадените папки, което ще ви позволи да преместите проекта в някоя от тях.

Проект, избран за преместване в папка

Избирането на папка ще покаже проектите, които тя съдържа. След като влезете в дадена папка, бутонът Добавяне ви позволява да създавате подпапки, за да подобрите организационната си структура.

Вътре в папка с показани опции на папката

Щракването върху бутона с три точки до папката показва меню, което ви позволява да преместите папката на друго място, да я преименувате или да я изтриете.

Споделяне на проекти

Едно от предимствата на използването на онлайн дизайнера и наличието на акаунт е възможността да споделяте вашите фотопроекти с други хора. Това ви позволява да получите обратна връзка. За да споделите проект, отидете в папката си с проекти и изберете проекта, който искате да споделите. Щракнете върху Настройки за споделяне в дясната колона, за да получите достъп до опциите за споделяне.

Избран проект в папката с проекти

От онлайн дизайнера ще намерите бутона Споделяне в горното меню. Това ще изведе прозореца Save Project (Запазване на проекта), последван от прозореца Share settings (Настройки за споделяне), за да активирате споделянето.

Деактивиран прозорец с настройки за споделяне

След като споделянето е активирано, ще се появят различни опции, които ще ви позволят да персонализирате начина на споделяне на проекта.

Опции за настройки за споделяне

Можете да защитите споделения си проект с парола. Трябва ръчно да споделите паролата с потребителите, за да им дадете достъп. Тук е налична споделената връзка към вашия проект, която ви позволява да го копирате, отваряте или изпращате по имейл. Ако имате контакти в профила си, можете да споделите проекта директно с тях, като щракнете върху Споделяне с контакти. Можете също така да въведете споделено заглавие и описание, да добавите преводи и дори да публикувате проекта на страницата на профила си, ако желаете.

Споделен проект

След като конфигурирате настройките за споделяне, щракнете върху Запази. Състоянието на вашия проект ще бъде актуализирано на Споделено в папката с проекти. Можете да спрете споделянето на проекта по всяко време, като влезете в Настройки за споделяне и отмените избора на Активиране на споделянето.

Възстановяване на изтрити проекти от кошчето за боклук

Ако сте изтрили онлайн проект през последните 30 дни, можете да го възстановите. Трябва да сте влезли в системата, за да направите това. След като влезете в системата, отидете в папката Projects (Проекти). Щракнете върху бутона за филтриране в горния десен ъгъл и изберете Покажи изтрити.

Опции за филтриране

Ще се отвори кошчето ви, което съдържа всички изтрити проекти от последните 30 дни. Щракнете върху проекта, който искате да възстановите. Когато е избран проект, вдясно се появява колона с две функции:
Възстановяване на елементи връща избрания проект в менюто Проекти.
Изтриване безвъзвратно изтрива окончателно избрания проект от кошчето за боклук и освобождава съответното място за съхранение.

Папка на кошчето за отпадъци и опция за възстановяване

Освен това щракването върху бутона Empty recycle bin (Изпразни кошчето ) ще изтрие окончателно всички проекти в кошчето.
За да се върнете в папката с проекти, щракнете върху кръстчето на филтъра: Покажи изтритите.