Настройки на профила и страницата

Настройки на профила и страницата

Независимо дали става въпрос за портфолио или онлайн магазин, можете да адаптирате страницата на профила си според нуждите си.

Как да създадете страницата на профила си

В менюто " Акаунт" ще намерите раздела " Настройки на профила и страницата ". Тук ще намерите всички инструменти, от които се нуждаете, за да създадете и персонализирате страницата на профила си.

Profile and page settings menu

Първо ще трябва да активирате опцията Активиране на публичния ви профил, за да започнете да създавате страницата на профила си. След като активирате, ще трябва да дадете на страницата си име на профила. След като добавите такова, ще бъде генерирана връзка.

Profile name and profile page link

Страницата ви вече е създадена, въпреки че все още е празна. Когато щракнете върху нея, ще видите, че ще се отвори нов прозорец с вашата празна уеб страница. Трябва да добавите информацията, която искате да се появи на страницата на вашия профил. Моля, обърнете внимание, че тази връзка няма да работи, ако опцията Активиране на публичния ви профил е деактивирана.

Profile page blank

Персонализиране на информацията и външния вид

Можете да персонализирате страницата си, като качите логото си. Просто щракнете върху Upload Image (Качване на изображение) в раздела Logo and corporate design (Лого и корпоративен дизайн) и изберете логото си в съответствие с предоставените спецификации. Вашето лого ще се появи в горния ляв ъгъл на страницата ви.

Можете също така да качите изображение за заглавието на вашия уебсайт. То ще се появи в горната част на страницата ви. Ще трябва да щракнете върху бутона " Качване на изображение" в раздела "Изображение на заглавието" и да изберете изображението. След като го качите, можете да щракнете върху Редактиране на изображението, за да изберете избора на изображението, което ще бъде показано.

Logo and header image uploaded

Можете да промените тези изображения по всяко време, като качите друго, което да ги замени, или като кликнете върху Изтриване, за да ги премахнете. В допълнение към изображенията можете да добавите лична информация и мрежи на социалните мрежи.

Information to fill in for profile page

В раздела " За вас " ще намерите няколко опции за попълване на личната ви информация. Добавяне на Заглавие към страницата на профила ви, което ще се показва под аватарното ви изображение. Име на изпълнителя, което ще се използва като референция за автора и ще отговаря за съдържанието на сайта. Описание, което ще се показва под заглавието на сайта.

В раздела Социални медии ще намерите различни опции за включване на социалните мрежи в сайта. Връзките към вашите социални мрежи ще се виждат в долната част на страницата ви с логото на съответната платформа. Ако имате допълнителен уебсайт, който искате да добавите към страницата на профила си, можете да го включите и него.

И накрая, разполагате с различни възможности за персонализиране на режима на показване на вашия уебсайт. Можете дори да изберете специален режим на показване за мобилни устройства. И можете да изберете тъмен или светъл вид.

Appearance and display mode options

Не забравяйте да натискате бутона Запазване на промените всеки път, когато въвеждате ново съдържание. Можете да прегледате страницата си, като щракнете върху връзката към страницата на профила си.

Profile page customised but no galleries

Освен това имате възможност да добавите профила си към Saal WallArt - онлайн платформата, в която можете да представите работата си, да се свържете с потенциални купувачи и да печелите пари от фотографията си. Ако публикувате снимки в WallArt, можете да създадете галерия на страницата на профила си със снимките, които сте качили там. Научете повече за WallArt тук.

Публикуване на галерии в страницата на профила ви

За да добавите галерии към страницата на профила си, отидете в менюто Галерии и отворете настройките за споделяне за галерията, която искате да добавите към страницата на профила си.

По подразбиране опцията Публикувай на страницата на профила е деактивирана, просто я активирайте и щракнете върху Запази, за да покажете галерията си на страницата на профила си. Можете да публикувате толкова галерии, колкото искате, и да ги депубликувате, когато пожелаете, като премахнете избора на тази опция.

Publish on profile page option activated in Share galleries

Моля, обърнете внимание, че всички настройки за всяка галерия наследяват вече направените настройки в менюто Галерии. Това означава например, че ако в съответната галерия е активирана опцията Позволи поръчка с конкретна ценова листа в съответните настройки за продажби, то изображенията от тази галерия ще бъдат достъпни за закупуване от страницата на профила ви, веднага щом потребителят влезе в тази галерия. Това важи за всички опции в настройките за галерия, споделяне и продажби на всяка галерия. Трябва да сте наясно с това и да промените настройките на галерията, ако е необходимо.

Profile page with galleries