Конвертиране на статия

Конвертиране на статия

Възможно е да конвертирате статия със снимка, след като е била проектирана. Това може да бъде много полезно, ако искате да създадете варианти с различни размери. Например, ако създадете професионална линия с размери 30 x 30 и искате да имате по-малък вариант с размери 21 x 21, който да подарите. Друг пример е, когато проектирате календар, може да е полезно да създадете различни варианти, които да включват различни дати.

Когато проектът, който трябва да бъде конвертиран, се отвори в Дизайнера, в дясната колона се появява бутон с надпис Article (Статия). Щракването върху него ще покаже различни параметри, които могат да се променят в статията, в зависимост от продукта, който проектирате. Например, ако проектирате фотокнига, ще можете да промените повърхността на корицата, разграфките и да добавите кутия за подаръци.

Article menu in designer

За да конвертирате дадена статия в друга, например за да промените размера на Photo Book, щракнете върху бутона Convert article (Конвертиране на статия) в долния десен ъгъл. Ще се появи предупредително съобщение, което ще ви информира, че промените, които ще направите, не могат да бъдат отменени. Затова е препоръчително да запазите проекта, преди да продължите.

Product selection window

Конвертирането на статия ще се отрази на позицията и размера на снимките. Най-добре е да изберете статия със същото съотношение на страните.

Converted article with Article right menu displayed

След като изберете статията, която трябва да бъде конвертирана, проектът ще се отвори. Новата статия трябва да се провери, за да се гарантира, че всичко е както искате. След като я проверите, не забравяйте да я запазите с различно име. Това ще я разграничи от статията, която сте създали преди това.

 

Вашите езикови настройки не съответстват на езика на този уебсайт. Моля, изберете:

Вашите езикови настройки не съответстват на езика на този уебсайт. Моля, изберете: