Дублиране или конвертиране на проект

Дублиране или конвертиране на проект

Можете да създавате проектите си от нулата или да ги дублирате и дори конвертирате. Това може да бъде много полезно за създаване на различни продукти с едно и също съдържание или за създаване на различни версии с промени, които смятате за полезни, като например различни размери. За да дублирате проект, трябва да отидете в панела Проекти и да изберете проекта, който искате да дублирате. Вдясно ще се появи меню с няколко опции. В рамките на опциите за функции ще намерите бутона Дублиране. Можете също така да намерите бутона Дублиране, като щракнете върху бутона с 3 точки на проекта.

Project options displayed

Щракването върху него автоматично ще създаде нов идентичен проект във вашия панел Проекти. Моля, имайте предвид, че този нов проект не е споделен и все още не е на разположение за продажба.

Duplicated project on panel

За да превърнете този нов проект в друга статия, щракнете върху него, за да се покажат различните опции в дясното меню. Тук ще намерите бутона Конвертиране на статията сега.

Convert article button

Когато щракнете върху него, ще се появи предупредително съобщение, което ви информира, че промяната на формата, размера или броя на страниците може да промени съдържанието. Сега трябва да изберете продукта, в който искате да превърнете проекта си.

Articles to convert the project

След като изберете статията, в панела Projects (Проекти) ще намерите както оригиналния проект, така и дублирания проект, който е бил превърнат в друга статия.

Same project different article

Обърнете внимание, че в преобразувания продукт са променени свойствата на оригиналния проект, проектиран от вас. Важно е да отворите конвертирания проект, за да проверите дали всичко е така, както го искате. За да направите това, щракнете върху конвертирания проект, за да се появи дясното меню. Там ще трябва да изберете Редактиране на проекта. Конвертираният проект ще се отвори, за да го прегледате и да направите всички промени, които желаете, в тази нова версия.

Designer with converted project